Presiunea in anvelope

Cateva sfaturi despre presiunea in anvelope, indiferent de marcă sau model auto, sunt binevenite pentru posesorii de vehicule, fie ele autoturisme, remorci sau de ce nu, rulote.
Masinile sunt de departe cele mai frecvente vehicule care sunt implicate in accidente datorita păstrarii necorespunzatoare a anvelopelor, iar o întretinere simpla a lor, poate ajuta la evitarea in mare parte a acestor incidente, iar conducatorii auto si ceilalti participanti la trafic sa se poata deplasa cat mai sigur pe drumurile publice.
Asadar, anvelopele sunt singura parte a unui vehicul care este în contact cu suprafața drumului, iar  siguranța în accelerare, franare, directie si viraje se bazează toate pe presiunea existenta.
Astfel, păstrarea anvelopelor umflate in mod corect, asigura o uzură uniforma, fapt ce duce la o perioada de viată a lor mai lunga, iar valorile presiunii corecte pentru anvelopele fiecarui vehicul pot fi găsite în manualul sau, in interiorul capacului rezervorului de combustibil sau pe o placuta situată in zona usii soferului.
Anvelopele trebuie să fie umflate si pastrate la presiunea specificată de constructorul vehiculului. Acesti termeni variază în mod normal, în funcție de condițiile de încărcare și de folosire.
Oricare anvelopa poate pierde aer, de aceea presiunea trebuie verificată lunar sau chiar mai des. În situatia în care unul din pneuri pierde aer mai mult decât celelalte, trebuie descoperită si aflată dacă există vreo problemă.
Presiunea în anvelope (inclusiv roata de rezervă,) trebuie verificată și ajustată macar la o lună.
De retinut: deosebit de important este verificarea și ajustarea presiunilor în anvelope înainte de a merge la un drum lung, deoarece în cazul încărcării suplimentare e posibil să fie necesară o presiune în anvelope mai mare.
Deplasarea cu anvelope cu presiune prea mare va avea un efect negativ asupra stabilitații in mers a vehiculului si bineinteles o uzură neregulată.
Iar deplasarea cu presiune prea mică are un efect negativ asupra direcției, a economiei de carburant si chiar a unei uzuri ridicate.
De regulă, subpresiunea poate duce la deteriorarea interiorului anvelopei. Acest aspect procovand chiar o explozie.
In absența acestor detalii, acest articol vine in ajutorul fiecaruia cu o adresa în care se poate descoperii care este presiunea de aer ce trebuie sa existe in pneurile unui vehicul deținut.
Drumuri bune tuturor!
cauciucuri-auto
Daca consideri interesant, distribuie....