Camere video roviniete si radare fixe

Mare atenție soferi, fiindca circulația în afara orasului fara rovinieta poate aduce amenzi ce pot ajunge si la sumele de 4.500 de lei.

Acest aspect se datoreaza faptului ca exista peste 70 de camere video ce inregistreaza soferii care circula cu masina pe reteaua de drumuri din tara noastra fara a detine o vinietă valabila.Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) se asigura ca soferii îsi respecta obligatia de a avea rovinieta valabila cu ajutorul a nu mai putin de 74 de camere video fixe amplasate pe mai multe drumuri, iar conducătorii auto care nu se achita de această obligatie risca amenzi de ordinul miilor de lei.
Mai concret, persoanele surprinse de autoritati circuland cu masina pe drumurile din tara noastra fara a detine rovinieta valabila, pot fi sancționate cu amenzi de pana la 4.500 de lei.Pentru a le da posibilitatea de a verifica valabilitatea rovinietei, CNAIR pune la dispozitia soferilor un instrument de cautare online, care este disponibil la aceasta adresa.
Lista completă a tarifelor de utilizare a drumurilor naționale din 2019 se poate gasi accesand aceasta adresa.

Daca pana in prezent camerele de monitorizare si control aveau în vedere doar depistarea autovehiculelor care circulau fara roviniete, incepand cu acest an 2019 ele vor avea si o alta utilitate.
Poliția Rutiera a semnat un protocol cu CNAIR si va folosi aceste camere de monitorizare si control cu rol de radare fixe.

Aceste camere video se gasesc pe cele mai importante drumuri naționale din România, în special pe cele de interes european.

Camerele au fost montate în acelasi loc în care funcționeaza un sistem inteligent de monitorizare, instalat sub partea carosabila.
Astfel, un autovehicul care rulează cu o viteza mai mare decat cea maxima admisa va fi prins de senzor atunci când rotile din fața ale autovehiculului ajung la senzorul din asfalt. În continuare, sistemul va calcula timpul parcurs pana la urmatorul senzor, care este situat la 2,5 metri distanta de primul.Camerele video au rolul de a înregistra si transmite imaginea cu numarul autovehiculului la sistemul central. În perioada urmatoare aceleasi camere vor fi folosite și la depistarea si sancționarea transportatorilor care circula cu greutate depasita.
camera-radar
Daca consideri interesant, distribuie....